Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Krachtige paddenstoelenbouillon
AllerHande december 2003 / Snel te maken en slank
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
ui
gesnipperd
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
250
g
kastanjechampignons
in stukken
▢
2
theelepels
Provençaalse kruiden
gedroogde
▢
2
eetlepels
Japanse sojasaus
▢
150
ml
medium dry sherry
▢
750
ml
vleesbouillon
van tablet
▢
1
gele paprika
▢
100
g
shii-takes
▢
2
bakje
paddestoelmix
à 100 g
▢
½
zakje
verse knoflook bieslook
à 20 g, in stukjes
Instructies
In soeppan ui in 2 eetlepels olie fruiten.
Champignons en kruiden erdoor scheppen en op hoog vuur al omscheppend in 3 minuten bruinbakken.
Afblussen met sojasaus en sherry.
Vleesbouillon toevoegen en bouillon 20 minuten op laag vuur laten trekken.
Schone doek vochtig maken en in zeef leggen.
Bouillon door zeef in andere pan schenken en met lepel vocht uit paddestoelen in zeef drukken.
Paprika in flinterdunne repen snijden.
Repen halveren.
Paddestoelen schoonvegen.
Grote exemplaren in grove stukken snijden, kleine heel laten.
Intussen bouillon opnieuw zachtjes verwarmen en op smaak brengen met zout en peper.
In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en paddestoelen op hoog vuur al omscheppend bruinbakken, vocht laten verdampen.
In midden van vier warme soepborden bergje paddestoelen leggen en garneren met bieslook en paprika.
Borden op tafel zetten en aan tafel bouillon uit soepterrine erin scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bouillon
/
Voorgerechten