Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Linzen-kokossoep met kalkoen
AllerHande jubileumnummer 2003 / Snel te maken
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
uien
gesnipperd
▢
3
eetlepel(s)
olie
▢
1
schaaltje
kalkoen
filet reepjes ca. 250 g
▢
1
blik
linzen
400 g
▢
2
appels
▢
1
cm
gemberwortel
verse fijngehakt
▢
400
ml
kokosmelk
▢
750
ml
kippenbouillon
van tablet
Instructies
In soeppan ui en kalkoenreepjes in olie ca. 5 minuten zachtjes bakken.
Linzen in zeef laten uitlekken.
Appels schillen, in parten snijden en vervolgens in stukjes.
Gemberwortel schillen en heel fijn snijden.
Gember, linzen en appelstukjes door vlees scheppen.
Kokosmelk en hete kippenbouillon in pan schenken en geheel aan de kook brengen.
Soep afgedekt 10 minuten op matig vuur laten koken.
Op smaak brengen met zout en peper.
Soep over vier diepe borden verdelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
/
Kalkoen
/
Soep