Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mangosalade met pinda koriandersaus en appel chips
AllerHande maart 2000
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
lichtzure
appel
bijv Granny Smith
▢
1
eetlepel(s)
citroensap
▢
½
rettich
▢
½
theelepel
zeezout
▢
2
eetlepel(s)
rijstazijn
▢
1
limoen
▢
3
takjes
koriander
▢
2
eetlepel(s)
pindakaas
▢
1
theelepel
sambal
▢
1
theelepel
bruine basterdsuiker
▢
1
theelepel
Thaise vissaus
▢
mespunt
kruidnagel
gemalen
▢
1
zakje
spitskool
panklare 300 g
Instructies
Oven voorverwarmen op 125 °C of gasovenstand 1.
Appel wassen en klokhuis eruit steken.
Appel in flinterdunne plakjes schaven en besprenkelen met citroensap.
Appelsschijfjes op anti-aanbak-ovenmatje (of heel licht ingevet bakpapier) leggen en in midden van oven in ca. 2 uur knapperig bakken.
Mango schillen en pit verwijderen.
Rettich schillen.
Mango en rettich in flinterdunne reepjes schaven en met spitskool in schaal doen.
Zout en azijn voorzichtig erdoor scheppen.
Ca. 30 minuten laten staan.
Limoen uitpersen.
Koriander fijn knippen.
In kom limoensap, 2 eetlepels water, koriander, pindakaas, sambal, suiker, vissaus en kruidnagelpoeder tot dressing mengen.
Salade over vier bordjes verdelen.
Dressing erover sprenkelen. 'Chips' erover strooien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Salade
/
Voorgerechten