Mangosalade met pinda koriandersaus en appel chips

AllerHande maart 2000
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 lichtzure appel bijv Granny Smith
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • ½ rettich
  • ½ theelepel zeezout
  • 2 eetlepel(s) rijstazijn
  • 1 limoen
  • 3 takjes koriander
  • 2 eetlepel(s) pindakaas
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel Thaise vissaus
  • mespunt kruidnagel gemalen
  • 1 zakje spitskool panklare 300 g

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 125 °C of gasovenstand 1.
  • Appel wassen en klokhuis eruit steken.
  • Appel in flinterdunne plakjes schaven en besprenkelen met citroensap.
  • Appelsschijfjes op anti-aanbak-ovenmatje (of heel licht ingevet bakpapier) leggen en in midden van oven in ca. 2 uur knapperig bakken.
  • Mango schillen en pit verwijderen.
  • Rettich schillen.
  • Mango en rettich in flinterdunne reepjes schaven en met spitskool in schaal doen.
  • Zout en azijn voorzichtig erdoor scheppen.
  • Ca. 30 minuten laten staan.
  • Limoen uitpersen.
  • Koriander fijn knippen.
  • In kom limoensap, 2 eetlepels water, koriander, pindakaas, sambal, suiker, vissaus en kruidnagelpoeder tot dressing mengen.
  • Salade over vier bordjes verdelen.
  • Dressing erover sprenkelen. 'Chips' erover strooien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Salade / Voorgerechten