Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Paddenstoelenbouillon
AllerHande 11 2009
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
4
sjalotten
fijngesneden
▢
1
teen
knoflook
fijngesneden
▢
1
winterpeen
(250 g) in plakjes
▢
2
bakje
paddestoelmix seizoensmelange
a 150 g
▢
150
ml
witte wijn
flesje 250 ml
▢
2
takjes
tijm
▢
1
laurierblaadje
▢
1
kippenbouillontablet
▢
3
eetlepels
verse peterselie
plat fijngesneden
Instructies
Verhit de olie in een pan.
Voeg de sjalotten toe en bak op laag vuur 3 minuten.
Voeg de knoflook en de winterpeen toe en bak nog 2 minuten.
Voeg de paddenstoelen toe en bak ze 5 minuten.
Schenk de wijn erbij en voeg de takjes tijm en het laurierblaadje toe.
Schenk er 1 liter water bij en breng aan de kook.
Voeg het bouillontablet toe.
Laat de bouillon, tegen de kook aan, op laag vuur 15 minuten trekken.
Breng op smaak met zout.
Bestrooi met peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met stokbrood.
In plaats van kippenbouillon kunt u ook paddenstoelenbouillon (van een tablet) gebruiken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bouillon
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Nederland