200gpittige oude kaasoptioneel, kan worden weggelaten voor veganistische of lactosevrije variant
5eetlepelsmosterdvinaigrette
1zakjeveldsla75 g
Instructies
Kook de krieltjes in een pan met een snufje zout in ongeveer 8 minuten gaar.
Giet de krieltjes af, laat ze uitdampen en halveer ze.
Kook de peultjes in ongeveer 3 minuten beetgaar.
Spoel ze af onder koud water om het kookproces te stoppen.
Pel en snipper de ui.
Halveer de cherrytomaatjes.
Snijd de pittige oude kaas (optioneel) in blokjes.
Meng de gekookte krieltjes, peultjes, ui en cherrytomaatjes met de mosterdvinaigrette.
Verdeel de veldsla over vier borden.
Schep de salade op de veldsla en verdeel de kaasblokjes (optioneel) erover.
Serveer de aardappelsalade als bijgerecht bij een zomerse maaltijd of barbecue.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt naar smaak extra kruiden, zoals verse peterselie of bieslook, toevoegen aan de salade.
Wijnadvies:
Deze salade past goed bij een frisse witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc. De lichte zuurgraad van de wijn vult de mosterddressing aan en zorgt voor een verfrissende combinati