Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Salade met eendenborst en kruidkoekcroutons
AllerHande december 2003 Snel te maken
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eendenborstfilets
▢
4
plakken
oudewijvenkoek
pak à 400 g
▢
50
g
boter
▢
½
eetlepel(s)
frambozenazijn
▢
3
eetlepel(s)
olijfolie
▢
1
zak
veldslamelange
of jonge bladsla / 100 g
Instructies
Vel van eendenborstfilets kruislings insnijden en vlees op kamertemperatuur laten komen.
Plakken koek in broodrooster in 2-3 minuten goudbruin roosteren.
Plakken in blokjes van 1 cm snijden en verder laten afkoelen (pas dan worden ze krokant).
In koekenpan boter verhitten en filets op matig vuur 4-5 minuten aan velzijde bakken.
Filets omdraaien en nog 3-4 minuten bakken, tot vlees rosé is.
Eendenborstfilets op snijplank leggen en 1 minuut laten rusten.
In schaal dressing kloppen van azijn, olie, en zout en peper naar smaak.
Sla luchtig door dressing mengen.
Vel van filets snijden en vlees schuin in plakjes snijden.
Bestrooien met zout en peper.
Sla, eendenborst en koekcroutons over vier borden verdelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Eend
/
Gevogelte
/
Salade
/
Voorgerechten