Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Shoarmabroodjes met haricots verts en zalm
AllerHande december 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
450
gr
haricots verts
▢
1
theelepel
mosterd
scherpe
▢
2
eetlepels
ciderazijn
▢
5
eetlepels
olijfolie
▢
½
theelepel
gedroogde dragon
▢
2
sjalotten
fijngesnipperd
▢
1
bakje
zalmsteaks
warmgerookte 2 stuks
▢
8
shoarmabroodjes
▢
1
zak
waterkers
75 g
Instructies
Haricots verts schoonmaken en in ruim water met zout in 3-4 minuten beetgaar koken.
Haricots verts overdoen in vergiet, onder ijskoud stromend water afspoelen en laten uitlekken.
In schaal mosterd, azijn, olie, dragon en sjalot tot dressing kloppen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Haricots verts door dressing scheppen en op koele plek (niet in de koelkast) smaken 1 uur laten intrekken.
Zalm in plakjes snijden en kort voor serveren door bonensalade scheppen.
In broodrooster of op rooster onder warme ovengrill shoarmabroodjes goudbruin roosteren.
Broodjes insnijden, iets openduwen en vullen met toef waterkers en flinke schep zalmsalade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Neem in plaats van zalm 200 g gerookte palingfilet, in reepjes of schuine stukken gesneden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Brunch
/
Lunch
/
Vis
/
Zalm