Korstjes van kaas snijden en kaas (in keukenmachine) raspen.
Brood onder ovengrill of in broodrooster in 2-3 minuten bruin roosteren en laten afkoelen.
In steelpan met dikke bodem helft van boter smelten.
Bier erbij schenken en zodra het kookt, vuur laag zetten.
Kaas al roerend in bier laten smelten.
Op smaak brengen met peper en eventueel zout.
Toast met rest van boter besmeren en in ovenschaal of op bakplaat leggen.
Gesmolten kaasmengsel erover verdelen en uitstrijken.
Toast onder grill schuiven en bovenkant in 2 minuten bruin laten kleuren.
Bestrooien met bosuitjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip: Lekker met bleekselderijsalade.Info: Dit is een Zaanse variatie op het klassieke Britse lunchgerecht Welsh rarebit, waarbij geroosterd brood bestreken wordt met in donker bier ('ale') gesmolten cheddar kaas.