Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Wildsoep met parelhoenfilet
AllerHande november 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
parelhoenfilet
▢
1
pot
wildfond
380 ml
▢
250
ml
droge witte wijn
▢
1
bakje
paddestoelenmelange
200 g
▢
4
stoneleeks
in schuine stukken van 1 cm
▢
125
ml
slagroom
▢
1
eetlepel
truffelolie
▢
versgemalen zwarte peper
Instructies
Parelhoenfilet in de lengte in plakken snijden, plakken vervolgens in lange, dunne repen snijden.
In pan wildfond met wijn en 400 ml water zachtjes aan de kook brengen.
Paddestoelen schoonvegen en in grove stukken snijden.
Vuur lager zetten en paddestoelen, parelhoenrepen en helft van stoneleeks toevoegen.
Soep 8 minuten met deksel op pan zachtjes laten sudderen.
Pan van vuur nemen en slagroom en truffelolie door soep mengen.
Soep pittig op smaak brengen met zout en versgemalen peper.
Soep in vier diepe borden scheppen en rest van stoneleeks erover verdelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Soep
/
Voorgerechten
/
Wild