Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Italiaanse gorgonzolataart
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
50
g
boter of margarine
▢
12
zongedroogde tomaten in olie
▢
50
g
zwarte olijven
zonder pit
▢
3
bosuitjes
▢
200
g
gorgonzola
blauwaderkaas op kamertemperatuur
▢
4
eieren
M
▢
200
g
zelfrijzend bakmeel
pak à 500 g
▢
1
duopakje
hamreepjes
ca. 250 g
Instructies
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Taartvorm invetten.
Tomaten in reepjes snijden.
Olijven in plakjes snijden.
Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
Boter smelten.
In kom 150 g gorgonzola met vork prakken en mengen met boter.
Eieren één voor één toevoegen en er doorheen kloppen.
Bakmeel toevoegen en door boter-eimengsel scheppen.
Tomaten, olijven, bosuit en ham door beslag scheppen.
Beslag in taartvorm gieten en gladstrijken.
Rest van gorgonzola in plakjes snijden en op beslag leggen.
Taart in midden van de oven ca. 30 minuten bakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met groene salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
/
Kaas
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Italië