Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Lasagne met kalkoen en prei
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
eetlepel(s)
boter
of margarine
▢
2
schaaltjes
kalkoen
filetreepjes à ca. 225 g
▢
2
zakken
prei
gesneden à 300 g
▢
1
zakje
besciamella
bechamelsausmix pak à 2 zakjes van 50 g
▢
½
l
melk
▢
9
bladen lasagne
pak à 250 g
▢
1
eetlepel(s)
gedroogde Italiaanse keukenkruiden
▢
100
g
gemalen belegen kaas
zakje à 150 g
Instructies
Oven voorverwarmen op 175ºC of gasovenstand 3.
In braadpan 2 eetlepels boter verhitten en kalkoen in ca. 4 minuten rondom bruin bakken.
Op smaak brengen met zout en peper.
Kalkoen uit pan scheppen en rest van boter verhitten.
Hierin prei ca. 2 minuten roerbakken.
Béchamelsaus met melk bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
Ovenschaal invetten.
In ovenschaal laagje saus scheppen, daarop laagje lasagnebladen, laagje prei, bestrooien met kruiden daarop laagje kalkoen leggen.
Dit herhalen tot alles is gebruikt en eindigen met laagje saus.
Lasagne bestrooien met kaas en in midden van oven in ca. 35 minuten gaar en bruin laten worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kalkoen
/
Pasta
Land van herkomst
Italië