Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Knisperige kaneelcake
Voor een springvorm van ca. 23 cm.
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Lepel
Zeef
Garde
Spatel
springvorm (Ø 23 cm)
Oven
Ingrediënten
Voor het deeg:
▢
2
eieren
▢
100
gram
boter of margarine
▢
150
gram
suiker
▢
165
gram
tarwebloem
▢
2
theelepels
bakpoeder
▢
1
theelepel
zout
▢
1
theelepel
kaneel
▢
1 ½
deciliter
melk
Voor de garnering:
▢
1
kop
cornflakes
▢
15
gram
gesmolten boter of margarine
▢
50
gram
suiker
Instructies
Verwarm de oven voor op 175°C en vet een springvorm van ongeveer 23 cm in en bestuif deze met bloem.
Splits de eieren en klop de eierdooiers samen met de boter of margarine en de suiker tot een luchtig mengsel.
Zeef de tarwebloem, bakpoeder, zout en kaneel bij het eier-suikermengsel en voeg geleidelijk de melk toe terwijl je roert tot een glad deeg.
Klop de eiwitten bijna stijf en spatel deze voorzichtig door het deeg.
Giet het deeg in de voorbereide springvorm.
Verkruimel de cornflakes iets fijner en meng ze met de gesmolten boter en suiker.
Bedek het deeg gelijkmatig met dit mengsel.
Bak de cake gedurende ongeveer 1 1/4 uur in het midden van de voorverwarmde oven op 175°C.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake