Knisperige kaneelcake
Voor een springvorm van ca. 23 cm.
Porties: 4 personen
Ingrediënten
Voor het deeg:
- 2 eieren
- 100 gram boter of margarine
- 150 gram suiker
- 165 gram tarwebloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel kaneel
- 1 ½ deciliter melk
Voor de garnering:
- 1 kop cornflakes
- 15 gram gesmolten boter of margarine
- 50 gram suiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C en vet een springvorm van ongeveer 23 cm in en bestuif deze met bloem.
- Splits de eieren en klop de eierdooiers samen met de boter of margarine en de suiker tot een luchtig mengsel.
- Zeef de tarwebloem, bakpoeder, zout en kaneel bij het eier-suikermengsel en voeg geleidelijk de melk toe terwijl je roert tot een glad deeg.
- Klop de eiwitten bijna stijf en spatel deze voorzichtig door het deeg.
- Giet het deeg in de voorbereide springvorm.
- Verkruimel de cornflakes iets fijner en meng ze met de gesmolten boter en suiker.
- Bedek het deeg gelijkmatig met dit mengsel.
- Bak de cake gedurende ongeveer 1 1/4 uur in het midden van de voorverwarmde oven op 175°C.