Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gehakttaart
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
eetlepel(s)
paneermeel
▢
3
eetlepel(s)
lichtbruine suiker
▢
600
g
rundergehakt
▢
100
g
katenspek
fijn gesneden
▢
1
ei
▢
1
theelepel
zout
▢
peper
▢
nootmuskaat
▢
paprikapoeder
▢
peterselie
gesnipperd
▢
mosterd
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 ºC
Roer in een kom de suiker door het paneermeel en de mosterd.
Houd ⅓ deel apart.
Voeg hierbij ⅓ deel van het gehakt toe, het spek, het ei, zout en nootmuskaat.
Kneed alles tot een stevige bal. Verdeel het mengsel in de taartvorm.
Bestrijk de taart met de rest van het paneermeel/suikermengsel.
Strooi daar wat paprikapoeder overheen.
Bak de taart in de oven mooi bruin en gaar in 35 minuten.
Bestrooi de taart uit de oven met de gesnipperde peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland