Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gekookt spek met tuttifrutti
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
g
tuttifrutti
▢
1
l
water
▢
½
theelepel
zout
▢
400
g
mager gerookt spek
▢
1
eetlepel(s)
suiker
▢
½
pijpje kaneel
▢
1
eetlepel(s)
citroensap
▢
1
eetlepel(s)
aardappelmeel
▢
zout
Instructies
Week de tuttifrutti 12 uur in ½ l water.
Breng de rest van het water met het zout aan de kook en laat hierin het stukje spek op een matig vuur 45 minuten koken.
Deksel op de pan en een spleetje open.
Laat de tuttifrutti uitlekken en voeg de vruchten met de suiker, de kaneel en het citroensap aan het vlees toe.
Laat alles nog eens 30 minuten doorkoken.
Haal het spek uit de pan, snijd het in dikke plakken en houd het warm.
Maak het aardappelmeel aan met wat water en bind de saus hiermee.
Maak de saus op smaak met wat zout.
Leg de plakken spek op een schaal en drapeer de vruchten met de saus rondom het vlees.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met aardappelpuree.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
/
Vlees