Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Anguille à la diable
: paling diable
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
grote paling
▢
1
l
courtbouillon
▢
4
augurkjes
▢
3
eetlepels
mosterd
▢
1
dl
droge witte wijn
▢
1
eetlepel
azijn
▢
1
bouquet garni
▢
100
g
boter
▢
paneermeel
▢
1
citroen
▢
cayennepeper
▢
40
g
bloem
▢
3
sjalotjes
▢
zout
▢
peper
Instructies
Breng de bouillon aan de kook.
Snij de paling in stukken van 7 cm.
Voeg toe aan de bouiilon en laat 20 minuten pocheren.
Laat de paling uitlekken en droog ze af.
Roer 50 g boter zacht en werk er de mosterd door.
Breng op de paling hiervan een dikke laag aan en rol door het paneermeel.
Smelt 20 g boter in een pan en voeg wat cayennepeper toe en bak hierin, onder vaak
omrollen, de stukken paling.
Hou ze warm.
Hak de sjalotje fijn.
Kook ze in de witte wijn met het bouquet garni en de azijn.
Laat dit voor de helft inkoken.
Voeg ¼ l courtbouillon toe en zeef de saus.
Smelt 40 g boter en voeg de bloem toe.
Leng deze roux aan met het vocht.
Laat 10 minuten koken.
Geef er wat peterselie over.
Serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis