Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Côtelettes de chevreuil à la crème
reekoteletten met roomsaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
8
reekoteletten
▢
130
g
boter
▢
citroensap
▢
paprikapoeder
▢
kastanjepuree
▢
4
sneden brood
▢
1
dl
madera
▢
3
dl
slagroom
▢
zout
▢
peper
Instructies
Bestrooi de koteletten met zout en peper en wat paprikapoeder.
Smelt 50 g boter en snij 8 croûtons uit het brood en bak ze hierin bruin.
Smelt in een andere pan 50 g boter en bak hierin de koteletten in 5 minuten bruin.
Leg ze op een voorverwarmde schaal en hou ze warm.
Blus het braadvocht af met de madera en kook op een hoog vuur in tot 2 eetlepels.
Voeg dan de room toe en kook ook deze een beetje in. Roer er tenslotte, van het vuur af, de rest van de boter bij en voeg een scheutje citroensap toe.
Schenk de saus over de koteletten en serveer er de kastanjepuree bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Wild
Land van herkomst
Frankrijk