Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Côtelettes de marcassin à l'orange
koteletten van wild zwijn met sinaasappel
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
8
wildzwijnskoteletten
▢
1
glaasje
cognac
▢
2
sinaasappels
▢
zout
▢
peper
▢
70
g
boter
▢
aardappelmeel
Instructies
Smelt 30 g boter in een pan en bak hierin de koteletten gedurende 2 minuten aan iedere kant.
Haal ze uit de pan, bestrooi met zout en peper en hou warm.
Haal dun de schil af van een een sinaasappel.
Pers de vrucht uit.
Schil de andere en snij de partjes tussen de vliezen uit.
Zet de pan met de boter weer op het vuur en voeg de cognac toe en roer goed door.
Voeg er dan het sinaasappelsap, de schil en partjes bij.
Breng aan de kook en leg de koteletten in de saus.
Zet het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes sudderen.
Leg dan de koteletten op een voorverwarmde schaal.
Leg er de sinaasappelpartjes omheen met de dunne schilletjes.
Bind de saus met wat aardappelmeel dat is aangemaakt met een beetje water.
Schenk over de koteletten.
Serveer er selderijpuree bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Hoofdgerechten
/
Wild
Land van herkomst
Frankrijk