Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Epaule d'agneau à l'estragon
lamsschouder met dragon
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
800
g
lamsschouder
▢
24
kleine
uitjes
▢
3
plakken
gerookte ham
▢
50
g
bloem
▢
50
g
boter
▢
3
kruidnagels
▢
3
wortels
▢
1
bosje
dragon
▢
1
l
bouillon
▢
1½
dl
droge witte wijn
▢
zout
▢
peper
Instructies
Reduceer de bouillon tot 5 dl.
Schil de kleine uitjes.
Schrap de worteltjes.
Was deze en ook de dragon.
Snij de worteltjes in plakjes.
Reserveer 2 takjes dragon voor de versiering.
Verhit de boter in een pan.
Sauteer hierin de uitjes regelmatig bruin.
Let op dat ze niet gaan vastzitten.
Als ze bruin zijn strooien we er de bloem over en laten deze enkele ogenblikken bruin worden.
Leg de lapjes gerookte ham op de bodem van een pan.
Leg hierop de lamsschouder en voeg er de worteltjes, uitjes de dragon en de kruidnagels bij.
Schenk er de bouillon en de witte wijn over.
Geef er zout en peper bij.
Doe het deksel op de pan en laat het gedurende een uur zachtjes koken.
Leg de plakken ham dan op een voorverwarmde dienschaal.
Leg hierop de lamsschouder, omring het vlees met de uitjes en worteltjes.
Houd de schaal warm.
Haal de kruidnagels en de dragon uit de jus, laat deze op hoog vuur wat reduceren en schenk ze over het lamsvlees.
Garneer met de gereserveerde takjes dragon en serveer meteen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Lamsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Frankrijk