Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Fenouil gratiné
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
8
venkelknollen
▢
100
g
geraspte kaas
▢
zout
▢
peper
▢
2
eetlepels
azijn
▢
½
l
béchamelsaus
▢
70
g
boter
▢
1
ui
▢
50
g
bloem
▢
1
eierdooier
Instructies
Meng de bloem met 6 eetlepels koud water.
Voeg de azijn erbij en 20 g zout.
Roer goed dooreen en schenk er dan 2 l water bij.
Breng aan de kook.
Maak de venkelknollen schoon en laat ze gedurende 40 minuten zachtjes koken.
Voeg van het vuur af de dooier bij de saus en ¾ van de geraspte kaas.
Meng goed.
Smeer een ovenvaste schaal ruim in met boter.
Laat de knollen goed uitlekken en leg ze in de schaal.
Geef er de aangemaakte saus over.
Smelt de rest van de boter en schenk ze over heel de schaal.
Bestrooi met de rest van de kaas en laat gedurende 15 minuten de schaal gratineren in een oven van 200º C.
Serveer in de ovenschaal.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kaas
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch