Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Filet d'agenau en croûte
lamsfilet in deeg
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
lamsfilets
a 250 g
▢
1
ei
▢
250
g
spinazie
▢
150
g
kippelevers
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
sjalot
▢
20
g
boter
▢
olie
▢
zout
▢
peper
▢
nootmuskaat
▢
300
g
bladerdeeg
▢
cognac
Instructies
Sauteer in wat hete olie de filets rondom kort aan.
Leg ze dan op een treeftje, geef er zout en peper over en laat ze afkoelen.
Schil de sjalot en de knoflook en hak beide fijn.
Verhit de boter in een pan en laat hierin de sjalot en knoflook zachtjes glazig worden zonder dat ze kleur krijgen.
Voeg de gewassen spinazie erbij en laat het zachtjes koken totdat het vocht verdwenen is.
Geef er dan zout, peper en nootmuskaat over.
Sauteer in de pan van het vlees de kippelevers even aan, blus ze af met een glaasje cognac en geef ze op een zeef.
Geef er zout en peper over.
Druk de levers door de zeef en roer ze glad in een kom.
Voeg het spinaziemengsel erbij.
Maak twee plakken bladerdeeg, een van 12x18 cm en een wat groter.
Bestrijk de kleinste met wat van het spinaziemengsel.
Daarop leggen we twee filets, dan weer spinaziemengsel, 2 filets en bestrijken de filets rondom met de rest van het spinaziemengsel.
Klop het ei los en bestrijk er de rand van het bladerdeeg mee.
Leg de tweede plak er over en druk de randen zachtjes aan.
Maak aan de bovenkant twee ronde gaatjes in het bladerdeeg.
Bestrijk het geheel met ei en bak het in een oven van 250 C gedurende 10 minuten.
Verlaag dan de temperatuur tot 220 graden en bak het nog 15 minuten.
Laat het daarna nog 10 minuten rusten op een warme plaats.
Snij het bladerdeeg met de lamsfilets in plakken en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Lamsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Frankrijk