Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Foie de veau à l'orange
kalfslever met sinaasappel
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
plakken
kalfslever
▢
30
g
boter
▢
80
g
bloem
▢
mosterd
▢
1
dl
bouillon
▢
2
sinaasappels
▢
zout
▢
peper
Instructies
Bestrooi de lever met zout en peper.
Bestrijk ze met mosterd en strooi er bloem over.
Pers de sinaasappels uit.
Smelt 30 g boter in een pan en sauteer hierin de plakken lever 5 minuten aan elke kant.
Leg de lever op een voorverwarmde schaal en houd ze warm.
Deglaseer de braadboter met de bouillon, geef er dan het sinaasappelsap bij en reduceer het tot eenderde.
Breng de saus op smaak met zout en peper en schenk ze over het vlees.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Hoofdgerechten
/
Kalfsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Frankrijk