Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelpartjes met groenten uit de oven
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
750
g
aardappels
▢
2
laurierblaadjes
▢
1
bosje
worteltjes
▢
50
ml
olijfolie
▢
1
theelepel
rozemarijn
▢
zout
▢
6
sjalotjes
▢
100
g
groene olijven met piment
▢
½
bosje
peterselie
Instructies
Snijd de aardappelen in partjes.
Kook ze in water met en laurierblaadjes 8 minuten.
Giet ze af en kook ze droog.
Verwarm de oven voor op 200 º C.
Maak de worteltjes schoon en snijd ze in de lengte door midden.
Leg de aardappelpartjes met worteltjes in een braadslede en schenk al roerend de olijfolie met rozemarijn en zout over.
Snijd de sjalotjes in partjes.
Zet de slede in het midden van de oven en voeg na 10 minuten de sjalotjes al roerend toe.
Laat het geheel in 30 minuten gaar stoven.
Voeg de laatste 5 minuten de olijven toe. Hak de peterselie fijn en bestrooi het gerecht ermee.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Ovenschotel
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch