Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappeltempura met zuurkool feta en munt
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
kruimige aardappels
in dunne plakjes
▢
100
g
bloem
▢
50
g
maïzena
▢
1
ei
▢
200
ml
koud mineraalwater
bruisend
▢
½
bosje
bieslook
fijngesneden
▢
olie
om in te frituren
voor de zuurkool:
▢
400
g
zuurkool
▢
200
g
feta
in blokjes
▢
8
blaadjes
munt
in reepjes
▢
200
ml
witte wijn
▢
100
g
rozijnen
▢
100
ml
room
Instructies
Kook de zuurkool in de wijn gaar en laat uitlekken op een zeef.
Roer de rozijnen, room, feta en de munt erdoor.
Houd warm.
Kook ondertussen de plakjes aardappel beetgaar in zout met water.
Dep ze droog.
Meng de bloem, maïzena en ei.
Klop het water erdoor.
Roer de bieslook erdoor.
Breng goed op smaak met zout.
Verhit de frituurolie.
Haal de aardappelplakjes door het beslag en frituur ze goudbruin.
Maak een stapeltje van aardappeltempura en zuurkool en herhaal dit.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kaas
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch