Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappel-uienschotel met Ham en Rozemarijn
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
olie
▢
750
g
aardappels
▢
Peper
▢
Zout
▢
2
eieren
▢
100
g
ham
▢
5
uien
in ringen
▢
2
tenen
knoflook
▢
2
eetlepels
rozemarijnnaaldjes
▢
1
dl
koffieroom
Instructies
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in plakjes.
Kook de aardappelplakjes in een pan met een beetje water en zout gedurende 5 minuten en laat ze uitlekken.
Maak de uien schoon en snijd ze in ringen.
Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn.
Snijd de ham in reepjes.
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de uien.
Voeg de ham, knoflook en rozemarijn toe aan de uien en bak even mee.
Vet een ovenschaal in en schep hierin de aardappelplakjes.
Strooi er peper en zout over en schep het uienmengsel erop.
Klop de eieren met de koffieroom los en giet dit mengsel over de ovenschotel.
Dek de schaal af met een deksel of aluminiumfolie.
Zet de schotel 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Verwijder het deksel of folie de laatste 10 minuten van de baktijd.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke aardappel-uienschotel als bijgerecht bij je favoriete hoofdgerecht. Smakelijk eten!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Ovenschotel
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
België