Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aïoli 11
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
grote tenen
knoflook
gepeld
▢
½
theelepel
zout
▢
2
eierdooiers
▢
2½
deciliter
olijfolie
▢
citroensap
Instructies
Snijd de knoflook in stukjes en stamp het met het zout in de vijzel tot een homogene pasta.
Voeg de eierdooiers toe.
Voeg al roerend de olijfolie eerst druppelsgewijs en daarna in een dun straaltje toe tot er een dikke pasta ontstaat.
Voeg citroensap naar smaak toe en serveer de saus koud.
Tijdens het toevoegen van de olie kun je een mixer of een garde gebruiken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Saus
Land van herkomst
Spanje
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch