Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Glace aux pistaches
pistache-ijs
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
g
gepelde pistachenoten
▢
5
eierdooiers
▢
1
l
melk
▢
200
g
suiker
Instructies
Maal de noten in de mixer heel fijn onder toevoeging van enkele eetlepels melk.
Breng de rest van de melk aan de kook.
Haal van het vuur en meng er de pistaches door.
Laat een uur trekken.
Klop dan de eierdooiers met de suiker tot het mengsel licht van kleur wordt.
Breng de melk weer aan de kook en voeg onder langzaam kloppen het eimengsel toe.
Zet dan het mengsel op een laag vuur en roer voortdurend tot het mengsel dikker wordt.
Haal dan de pan onmiddelijk van het vuur.
Passeer de crème door een zeef en laat onder af en toe roeren geheel afkoelen.
Vries de crème in de sorbetière in.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
IJs
/
Nagerecht
Land van herkomst
Frankrijk