Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Grenadins de veau à la crème
kalfsbiefstukjes met roomsaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
kalfsbiefstukjes
▢
30
g
boter
▢
1
dl
slagroom
▢
1½
kg
spinazie
▢
zout
▢
peper
▢
½
dl
port
Instructies
Was de spinazie zeer zorgvuldig verschillende keren en verwijder alle blaadjes die niet
helemaal mooi groen zijn.
Doe ze met aanhangend water en wat zout in een grote pan en kook ze onder af en toe
omscheppen in 10 minuten gaar.
Laat ze goed uitlekken.
Smelt ondertussen de boter in een pan, en als ze heet is, zet er de biefstukjes in, zet de deksel
op de pan en laat ze 20 minuten op zacht vuur sudderen.
Doe dan de deksel van de pan en sauteer ze op hoog vuur bruin.
Leg ze op een voorverwarmde schaal, omring ze met spinazie.
Deglaseer de braadboter met de port, schraap alle aanbaksels goed los, geef er de room bij,
zout en peper en laat nog even doorwarmen.
Schenk de saus over het vlees en de spinazie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kalfsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Frankrijk