Breng een ruime pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de aardappelplakjes in circa 5 minuten bijna gaar.
Giet af en laat goed uitwasemen.
Kluts de eieren met de room, een beetje zout en versgemalen peper in een kom.
Voeg de garnalen en de aardappelplakjes toe en roer goed door.
Rasp de schil van de citroen, voeg de helft toe aan de kom en meng goed door.
Verdeel de inhoud van de kom over een ovenschaal.
Bak de taart in circa 20 minuten gaar.
Pel en snijd de ui fijn.
Pel en hak de knoflook fijn.
Snijd de gepelde tomaten in stukken.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en de resterende citroenrasp circa 2 minuten.
Voeg de gepelde tomaten toe.
Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Laat circa 3 minuten zachtjes pruttelen.
Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
Halveer de cherrytomaten.
Houd een paar takjes achter en hak de rest van de dille fijn.
Voeg de paprika, cherrytomaten en de dille toe aan de tomatensaus en warm goed door.
Snijd de citroen in partjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren
Verdeel de rucola over borden. Verdeel de aardappeltaart over de rucola en lepel de tomatensaus eroverheen. Serveer met een citroenpartje en een takje dille.