Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Antwerps worstenbrood
Porties:
4
Stuks
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
snede
brood
▢
½
dl
melk
▢
kant-en-klaar bladerdeeg
▢
1
eidooier
▢
½
kg
gehakt
▢
peper
▢
zout
▢
nootmuskaat
▢
1
eidooier
Instructies
Snijd de korst van de snede brood en week het brood in de melk.
Meng het geweekte brood, de peper, het zout, de nootmuskaat en de eidooier goed onder het gehakt en vorm er kleine worstjes van.
Rol het bladerdeeg in een vierkant van ½ cm dikte en snijd er vierkantjes van 12 cm van.
Leg een worstje gehakt op elk stukje deeg, rol het lapje op en kleef de uiteinden van het rolletje met water dicht.
Klop de eidooier los met enkele lepels water en bestrijk er de bovenkant van elk broodje mee.
Verwarm de oven voor op 200°C en bak de broodjes vervolgens 20 minuten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
/
Broodjes
/
Hapjes
/
Voorgerechten
/
Warme hapjes
Land van herkomst
België