Antwerps worstenbrood

Porties: 4 Stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 snede brood
  • ½ dl melk
  • kant-en-klaar bladerdeeg
  • 1 eidooier
  • ½ kg gehakt
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 1 eidooier

Instructies

  • Snijd de korst van de snede brood en week het brood in de melk.
  • Meng het geweekte brood, de peper, het zout, de nootmuskaat en de eidooier goed onder het gehakt en vorm er kleine worstjes van.
  • Rol het bladerdeeg in een vierkant van ½ cm dikte en snijd er vierkantjes van 12 cm van.
  • Leg een worstje gehakt op elk stukje deeg, rol het lapje op en kleef de uiteinden van het rolletje met water dicht.
  • Klop de eidooier los met enkele lepels water en bestrijk er de bovenkant van elk broodje mee.
  • Verwarm de oven voor op 200°C en bak de broodjes vervolgens 20 minuten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Broodjes / Hapjes / Voorgerechten / Warme hapjes
Land van herkomst België