Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Citroen tulband
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
tulbandvorm
Ingrediënten
▢
100
gr
boter
of margarine
▢
300
gr
suiker
▢
5
eieren
▢
6
eidooiers
▢
200
gr
bloem
▢
100
gr
maïzena
▢
1
tl
bakpoeder
▢
citroenglazuur:
▢
150
gr
poedersuiker
▢
3
el
citroensap
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
Roer de boter met de suiker schuimig en voeg eieren en eierdooiers toe.
Vermeng de bloem met maïzena en bakpoeder en maak er samen met de andere ingrediënten een glad deeg van.
Vet de tulbandvorm zorgvuldig in, strooi er paneermeel in en laat het deeg er langzaam inlopen.
Bak de tulband 40-50 minuten.
Pas met citroenglazuur bestrijken als de tulband helemaal afgekoeld is.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Fruit