Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Limoenmeringue
Porties:
36
Stuks
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
3
muffinvormen
12 gat's
Oven
Ingrediënten
▢
18
plakken
bladerdeeg
▢
125
gr
suiker
▢
30
gr
maïzena
▢
2
tl
limoenschil
▢
75
ml
limoensap
▢
1,9
dl
water
▢
30
gr
boter
▢
2
eidooiers
▢
3
eiwitten
▢
125
gr
suiker
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).
Vet de muffinvormen in.
Rol de plakken bladerdeeg uit en steek uit elke plak 2 rondjes van 7 cm.
Leg de rondjes in de kuipjes en prik met een vork gaatjes in het deeg.
Bak de rondjes in 12-15 minuten goudbruin.
Neem ze uit de vorm en laat ze afkoelen.
Doe de suiker, maïzena, geraspte limoenschil, limoensap en water in een grote pan.
Breng alles op matig vuur al roerend aan de kook tot het mengsel indikt.
Neem de pan van het vuur en roer er de boter door.
Roer er 1 voor 1 de eierdooiers door. Schep 1 volle tl van het mengsel in de kuipjes.
Klop de eiwitten stijf.
Voeg geleidelijk aan de suiker toe en klop tot de suiker is opgelost en het mengsel glanst.
Schep hiervan 1 el op elk taartje.
Bak de taartjes in 4-5 minuten lichtbruin. (Maak van restjes deeg stengels.)
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak