Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Haas in roomsaus
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
voor de marinade
▢
¼
l
rode wijn
▢
¼
l
water
▢
1
eetlepel
azijn
▢
1
ui
gesnipperde
▢
dilletakjes
flink wat en peterselietakjes
▢
6
jeneverbessen
▢
6
versgemalen zwarte peper
gekneusde
Voor het vlees en de saus:
▢
2
hazenbouten
▢
peper
▢
zout
▢
2
dl
crème fraîche
▢
2
plakken
bakbacon
▢
30
g
roomboter
▢
1
ui
gesnipperde
▢
1
eetlepel
bloem
eventueel:
▢
een scheut cognac
Instructies
Kook de ingrediënten voor de marinade toegedekt een kwartiertje en laat afkoelen.
Laat de bouten hierin 24 uur marineren.
Neem het vlees uit de marinade en droog het goed af.
Kook de marinade tot¼ l in en zeef hem.
Bestrooi het vlees met peper en zout en bestrijk het met wat crème fraîche.
Rol beide bouten in een plak bacon, bind ze met keukengaren vast en bak ze op matig vuur in de hete boter rondom lichtbruin.
Neem ze uit de pan.
Leg de gesnipperde ui erin en fruit die in de braadboter glazig.
Bestrooi met bloem en roer tot het wit weg is.
Leg het vlees terug in de pan.
Voeg al roerend de marinade met de crème fraîche toe en stoof onder deksel een uur en een kwartier.
Laat naar genoegen opnieuw inkoken.
Schenk er op het allerlaatst, naar het voorbeeld van een Rus uit de Baltische landen, een scheut cognac door.
Notities / Tips / Wijnadvies
Hierbij glad gekookte aardappel, warme bietjes, sperziebonen en vossebessencompote.
Apart erbij een schaaltje met geraspte mierikswortel.
Wijn:
Médoc.
Vooraf:
gehalveerd hardgekookt eitje, erop wat Avruga (haringkaviaar), waterkers rondom.
Toe:
soes, gevuld met vanillebavarois waarin cocktailkersen op marasquin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vlees
/
Wild
Land van herkomst
Rusland