Haas in roomsaus

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

voor de marinade

  • ¼ l rode wijn
  • ¼ l water
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 ui gesnipperde
  • dilletakjes flink wat en peterselietakjes
  • 6 jeneverbessen
  • 6 versgemalen zwarte peper gekneusde

Voor het vlees en de saus:

  • 2 hazenbouten
  • peper
  • zout
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 plakken bakbacon
  • 30 g roomboter
  • 1 ui gesnipperde
  • 1 eetlepel bloem

eventueel:

  • een scheut cognac

Instructies

  • Kook de ingrediënten voor de marinade toegedekt een kwartiertje en laat afkoelen.
  • Laat de bouten hierin 24 uur marineren.
  • Neem het vlees uit de marinade en droog het goed af.
  • Kook de marinade tot¼ l in en zeef hem.
  • Bestrooi het vlees met peper en zout en bestrijk het met wat crème fraîche.
  • Rol beide bouten in een plak bacon, bind ze met keukengaren vast en bak ze op matig vuur in de hete boter rondom lichtbruin.
  • Neem ze uit de pan.
  • Leg de gesnipperde ui erin en fruit die in de braadboter glazig.
  • Bestrooi met bloem en roer tot het wit weg is.
  • Leg het vlees terug in de pan.
  • Voeg al roerend de marinade met de crème fraîche toe en stoof onder deksel een uur en een kwartier.
  • Laat naar genoegen opnieuw inkoken.
  • Schenk er op het allerlaatst, naar het voorbeeld van een Rus uit de Baltische landen, een scheut cognac door.

Notities / Tips / Wijnadvies

Hierbij glad gekookte aardappel, warme bietjes, sperziebonen en vossebessencompote.
Apart erbij een schaaltje met geraspte mierikswortel.

Wijn:

Médoc.

Vooraf:

gehalveerd hardgekookt eitje, erop wat Avruga (haringkaviaar), waterkers rondom.

Toe:

soes, gevuld met vanillebavarois waarin cocktailkersen op marasquin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees / Wild
Land van herkomst Rusland