Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kedgeree van Janny de Moor
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
schelvisfilets
gerookte of 2 kippers
▢
2
eetlepels
boter
▢
1
ui
▢
3
theelepels
hot curry
▢
125
g
basmatirijst
▢
zout
▢
3
dl
water
▢
1
dl
slagroom
▢
2
eieren
hardgekookte
▢
2
eetlepels
peterselie
gehakte
▢
1
eetlepel
selderijblad
gehakt
▢
½
citroen
▢
1
mango
Instructies
Overgiet de vis met kokend water en laat 5 minuten staan.
Trek de huid eraf, schraap het donkere vlees weg en snijd de vis in stukjes.
Smelt de boter in een wijde pan en fruit de gesnipperde ui.
Strooi de kerrie en de rijst erbij en fruit even door.
Doe er zout en het water bij en laat onder deksel 10 minuten koken.
Voeg de vis en de room toe en houd het geheel 15 minuten warm, of tot alle vocht is opgenomen.
Garneer met plakjes ei en het groen.
Leg er partjes citroen naast en partjes mango eromheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
En geef er, als het geen ontbijt wordt, een glas witte Rioja bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
/
Vis
Land van herkomst
India