Kook ze in ruim water net gaar, giet ze af en laat ze uitdampen.
Verhit de olie matig in een koekenpan en bak de in ringen gesneden uien onder deksel zachtjes glazig.
Doe de in stukken gesneden tomaten en de wijn erbij, laat zachtjes tot een gebonden saus inkoken en breng de saus flink op smaak met peper en zout.
Bestrooi de ovenschaal met broodkruim.
Leg plakken aardappel op de bodem, leg daar een laag uimengsel op, bestrooi met bonenkruid en komijn en leg er dan weer een laag aardappel en uimengsel met kruiderij op.
Klop de yoghurt los met het ei en verdeel dit over de bovenkant.
Meng de kaas met 2 eetlepels broodkruim en wat paprikapoeder en strooi dit bovenop de schotel.
Bak het gerecht 30 minuten op 200°C.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een krop sla, aangemaakt met een vinaigrette van notenolie en frambozenazijn en drink er een glas Pinot Blanc bij.