Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Antwerpse zomerduifjes
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
jonge duifjes
▢
100
gr
mager spek
▢
250
gr
champignons
▢
1
citroen
het sap er van
▢
1
scheutje
jenever
▢
1
kopje
water
▢
maïszetmeel
▢
boter
Instructies
Snijd elke duif in 2 stukken en kruid met peper en zout.
Smelt boter in een braadpan, kleur de halve duifjes aan beide zijden en haal ze uit de pan.
Kleur in dit braadvet vervolgens de in schijfjes gesneden champignons en het spek.
Voeg de halve duifjes weer toe, bevochtig met een kop water en het citroensap en stoof ze onder een gesloten deksel in 15 minuten gaar.
Giet het vocht af, bind de saus met opgelost maïszetmeel, breng de saus op smaak met een flinke scheut jenever en haal haar door een zeef.
Giet de saus bij de duifjes en laat ze samen eventjes opkoken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met gebakken (nieuwe) aardappelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
België