Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lofsoep met spekjes, broccoli en mosterd
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
struiken
witlof
▢
250
g
broccoli
▢
100
g
spek
mager gerookt / in blokjes
▢
1
l
kippenbouillon
van tabletten
▢
2
eetlepels
Franse mosterd
of Hollandse mosterd
▢
1
eetlepel
fijngehakte selderij
Instructies
Maak het lof schoon en snijd het in smalle ringen.
Snijd de broccoli in kleine roosjes.
Bak de spekblokjes uit in de soeppan.
Voeg het lof toe en bak even mee.
Giet de bouillon in de pan.
Doe de broccoliroosjes in de soep en kook ze ongeveer 2 minuten.
Roer daarna de mosterd door de soep.
Schep de soep in kommen of diepe borden en strooi er een beetje selderij op.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer warm bruinbrood bij deze soep.
Variatietip:
Maak deze soep vegetarisch door de spekblokjes achterwege te laten en de kippenbouillon te vervangen door kruidenbouillon.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Varkensvlees
/
Vlees
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Snel te maken