Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mango-yoghurtijs
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
150
g
suiker
▢
1
dl
water
▢
1
grote
mango's
of 2 kleine rijpe mango's, samen circa 700 g
▢
1
citroen
sap van
▢
200
g
yoghurt
bij voorkeur Griekse
Instructies
Breng de suiker met het water aan de kook en roer tot de suiker is gesmolten.
Laat de suikerstroop afkoelen.
Snijd het vruchtvlees van de geschilde mango's van de pitten.
Pureer het in de foodprocessor en roer het daarna door een fijne zeef om de vezels te verwijderen.
Klop de mangopuree, de suikerstroop, het citroensap en de yoghurt door elkaar.
Schep het mengsel in een ronde kunststof kom en zet die in de diepvries.
Klop ieder uur goed door om de ijskristallen fijn te maken.
Of laat in circa 3 uur tot vast bevriezen, maak de ijskristallen fijn in de foodprocessor en zet het ijs opnieuw in de diepvries.
Of maak het ijs volgens de gebruiksaanwijzing in een sorbetière.
Zet het ijs voor het serveren 20 minuten van de diepvries in de koelkast.
Garneer het ijs met aardbeien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
IJs
Land van herkomst
Italië