Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappel Preischotel
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gr
gehakt
▢
3
sjalotjes gesnipperd
▢
1
blikje
tomatenpuree
▢
1
zakje
geraspte oude kaas
▢
1
kg
kruidige aardappelen
▢
3
preien
in ringen gesneden
Instructies
Kook de aardappelen en maak er (naar eigen smaak) puree van.
Kook de prei 3 minuten.
Rul het gehakt, doe bij het gehakt de uien en de tomatenpuree (uitjes even aanfruiten).
Vet een ovenschaal licht in met boter.
Doe eerst het gehaktmengsel erin, dan de puree, daarna de prei en strooi er als laatste de geraspte kaas over.
Zet de schotel 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200ºC.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een frisse tomatensalade met bosui.
Voedingswaarden
Calories:
690
kcal
|
koolhydraten:
52
g
|
Protein:
37
g
|
Vet:
36
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Ovenschotel
/
Vlees