Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Appelroom
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
appels
▢
3
eetlepels
suiker
▢
1
pakje
vanillesuiker
▢
2
eetlepels
water
▢
30
gr
puddingpoeder
▢
½
liter
melk
▢
4
eetlepels
suiker
▢
1
ei
▢
2
dl
room
Instructies
Was en schil de appelen en snijd ze in kleine stukjes.
Laat de appelen met de suiker en de vanillesuiker in het water gaar stoven en laat ze daarna afkoelen.
Maak het puddingpoeder met een beetje koude melk aan.
Breng de overige melk aan de kook en roer er 4 eetlepels suiker en de aangemaakte pudding door.
Neem de pan van het vuur, roer de eidooier erdoor en laat afkoelen.
Klop het wit van het ei en de room stijf.
Voeg de stukjes appel, het stijfgeklopte eiwit en de stijfgeklopte room bij de pudding.
Breng de pudding over in een schotel en zet die in de koelkast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert
/
Nagerecht
Land van herkomst
België