Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Brusselse wafels 2
Porties:
32
stuks
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
wafelijzer, voor dikke wafels
Ingrediënten
▢
350
gr
bloem
▢
30
gr
verse gist
of 1 eetlepel gedroogde gist
▢
3
dl
lauwwarme melk
▢
175
gr
gesmolten boter
▢
zout
▢
30
gr
suiker
▢
2
eetlepels
geraspte sinaasappelschil
▢
2
eetlepels
oranjebloesemwater
of
▢
sinaasappellikeur
▢
2
eieren
en 4 gesplitste eieren
▢
3
dl
stijfgeklopte slagroom
▢
gesmolten geklaardeboter
garnering:
▢
vanillesuiker
▢
vers fruit
▢
slagroom
lobbig geklopte
Instructies
Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje.
Los de gist in de melk op, schenk het mengsel in het kuiltje op het deeg en meng het goed.
Dek het beslag af en laat het op een warme plaats ± 45 minuten rijzen tot het volume is verdubbeld.
Roer er daarna de boter, een snufje zout, de suiker, de sinaasappelschil, het
oranjebloesemwater en de 2 hele eieren door.
Roer de eidooiers en de stijfgeklopte slagroom door het beslag.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag.
Laat het beslag op een warme plaats nogmaals ± 45 minuten rijzen tot het volume is verdubbeld.
Verwarm een wafelijzer, bestrijk het met geklaarde boter en vul het aan één kant met een lepel beslag.
Sluit het ijzer en draai het om ,zodat het beslag naar de andere kant loopt en bak de wafel boven laag vuur aan één kant in ± 3 minuten geel.
Draai het wafelijzer om en bak de andere kant in ± 3 minuten geel.
Neem de wafel uit het ijzer ,knip de randen eventueel bij en houd ze op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven op 200°C warm.
Bak op deze manier alle wafels.
Leg de wafels niet op elkaar op de bakplaat.
Bestrooi ze voor het serveren met vanille- of poedersuiker en geef er vers fruit en geklopte slagroom bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Ook lekker met rodebessengelei.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert
/
Gebak
/
Nagerecht
Land van herkomst
België