Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Char Siew Wun Tun Tang
soep met varkensvlees, kool en bosuitjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
soepkommen
Bakpapier
Ingrediënten
▢
150
gram
gehakt
mager
▢
2
st.
bosuitjes
groen en witte delen apart, in dunne ringetjes gesneden
▢
2
st.
shii-take
zwarte gedroogde in heet water geweld, steeltjes verwijderd, hoedjes in reepjes ( mag ook 2 grote champignons zijn)
▢
1
el.
sojasaus
lichte
▢
2
tl.
gember
fijngeraspte
▢
2
tl.
rijstwijn
Chinese / mag worden vervangen door mirin of sherry
▢
24
st.
wontonvelletjes
▢
1
ltr.
kippenfond
▢
2
bladeren
Chinese kool
in stukken van 3 cm. ( mag ook spinazie of paksoi zijn)
▢
100
gram
varkensvlees
roodgekookt / char siew, in dunne plakjes
▢
1
mespunt
peper
Instructies
Het varkensgehakt met de groene delen van de bosuitjes en de paddestoelen, de sojasaus, gember en de rijstwijn mengen.
Met vochtige handen 24 gehaktballetjes draaien en deze op bakpapier leggen.
Elk balletje in een wontonvelletje vouwen, de randen met koud water bestrijken en van elk velletje een driehoekje vouwen.
De randen stevig aandrukken.
De kippenfond in een pan aan de kook brengen.
Dan de kool toevoegen en 3 min. zachtjes koken.
Het roodgekookte varkensvlees toevoegen, het deksel op de pan leggen en de pan van het vuur nemen.
Water in een grote pan aan de kook brengen.
Als het kookt enkele wontons in het water leggen en 5 min. laten koken tot ze naar boven komen.
Alle wontons zo koken.
De wontons uit latn lekken en over vier soepkommen verdelen.
Elk kommetje met de warme soep en flink wat kool en varkensvlees vullen.
Garneer de soep met de witte delen van de bosuitjes en bestrooi met peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Vlees
Land van herkomst
Azië / China