Gefrituurde kip in bakpapier met Aziatische marinade
Deze heerlijk gemarineerde en in bakpapier gefrituurde kip heeft een knapperige textuur en een rijke, hartige smaak. Perfect als Aziatisch hapje of bijgerecht!
Meng de sojasaus, rijstwijn, gembersap, oestersaus, zout, suiker en sesamolie in een middelgrote schaal.
Leg de stukken kip in de marinade en meng goed.
Dek de schaal af en laat minimaal 2 uur op kamertemperatuur of maximaal 8 uur in de koelkast marineren.
Laat de kip uitlekken in een zeef voordat je verdergaat met de bereiding.
Inpakken van de kip:
Leg een vel bakpapier met een punt naar voren op een plank.
Plaats een stuk kip in het midden en vouw eerst de punt over de kip.
Vouw vervolgens de randen naar binnen en steek de laatste rand in de lip, als een envelop.
Herhaal dit proces met alle stukken kip.
Frituren:
Verhit de wok of een grote braadpan 30 seconden op middelhoog vuur.
Voeg de olie toe en laat goed heet worden.
Bak de helft van de ingepakte kipstukken in de hete olie gedurende 5 minuten, terwijl je ze af en toe omdraait.
Laat uitlekken op keukenpapier en bak de rest van de pakketjes op dezelfde manier.
Serveren:
Leg de kippakketjes op een platte schaal en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een pittige chilisaus of een frisse komkommersalade voor extra smaak.Wijnadvies:Een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals Pinot Noir past goed bij de rijke smaken van deze gefrituurde kip.