Char Siew Wun Tun Tang

      Reacties uitgeschakeld voor Char Siew Wun Tun Tang

 

Char Siew Wun Tun Tang

soep met varkensvlees, kool en bosuitjes
Recept afdrukken
Categoriemet vlees, Soepen
KeukenAzié, China
porties4
AuteurOnbekende auteur

Equipment

ingrediënten

  • 150 gr. gehakt mager
  • 2 st. bosuitjes groen en witte delen apart, in dunne ringetjes gesneden
  • 2 st. shii-take zwarte gedroogde in heet water geweld, steeltjes verwijderd, hoedjes in reepjes ( mag ook 2 grote champignons zijn)
  • 1 el. sojasaus lichte
  • 2 tl. gember fijngeraspte
  • 2 tl. rijstwijn Chinese / mag worden vervangen door mirin of sherry
  • 24 st. wontonvelletjes
  • 1 ltr. kippenfond
  • 2 bladeren Chinese kool in stukken van 3 cm. ( mag ook spinazie of paksoi zijn)
  • 100 gr. varkensvlees roodgekookt / char siew, in dunne plakjes
  • 1 mespunt peper

Bereidingswijze

  • Het varkensgehakt met de groene delen van de bosuitjes en de paddestoelen, de sojasaus, gember en de rijstwijn mengen.
  • Met vochtige handen 24 gehaktballetjes draaien en deze op bakpapier leggen.
  • Elk balletje in een wontonvelletje vouwen, de randen met koud water bestrijken en van elk velletje een driehoekje vouwen.
  • De randen stevig aandrukken.
  • De kippenfond in een pan aan de kook brengen.
  • Dan de kool toevoegen en 3 min. zachtjes koken.
  • Het roodgekookte varkensvlees toevoegen, het deksel op de pan leggen en de pan van het vuur nemen.
  • Water in een grote pan aan de kook brengen.
  • Als het kookt enkele wontons in het water leggen en 5 min. laten koken tot ze naar boven komen.
  • Alle wontons zo koken.
  • De wontons uit latn lekken en over vier soepkommen verdelen.
  • Elk kommetje met de warme soep en flink wat kool en varkensvlees vullen.
  • Garneer de soep met de witte delen van de bosuitjes en bestrooi met peper.