Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Eendenborst
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
eendenborstfilets
▢
8
verse
vijgen
▢
1
takje
laurier
▢
rozemarijn
▢
3 ½
dl
rode wijn
▢
2½
dl
bruine fond
▢
1
soeplepel
honing
▢
80
gr
boter
▢
suiker
▢
peper
▢
zout
Instructies
Bak de eendenborstfilets 15 minuten aan de velkant en 5 minuten aan de andere kant en kruid ze dan met peper en zout.
Snijd de vijgen in vieren, leg ze in een ovenschaal besprenkel ze met 1 dl rode wijn.
Bestrooi ze met een beetje suiker en bak ze 15 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
Laat de rest van de wijn met de honing, de laurier, de rozemarijn en de bruine fond tot de helft inkoken en bind de saus vervolgens met de boter.
Snijd de eendenborstfilets in plakken en dien die op met de vijgen en de saus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Eend
/
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
België