Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bahmi van woknoedels met citroenkip
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
Conimex Ketjap Manis
▢
1
zak
Conimex Wok Noedels
250 g
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
pak
bahmigroentepakket met rode peper
ca. 500 g
▢
400
g
kipfilet
▢
1
citroen
▢
Conimex Wok Olie
Instructies
Breng in een ruime pan een flinke laag water met een scheutje ketjap aan de kook.
Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Pel en snijd de teentjes knoflook in plakjes.
Snijd het pepertje in smalle ringen.
Snijd de kipfilet in lange repen en meng ze met 3 eetlepels ketjap en de knoflook.
Boen de citroen schoon en rasp de schil boven de kip.
Pers de citroen uit en voeg 2 eetlepels sap aan de kip toe.
Goed mengen en 3 minuten laten staan.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de kip 5 minuten.
Wok vervolgens de groenten en de peperringetjes 3 minuten mee met de kip.
Voeg de noedels en wat citroensap naar smaak toe en wok ze ca. 2 minuten mee.
Schep de bahmi op borden of in kommen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Zet Conimex Seroendeng voor een lekker smaakje en Kroepoek Naturel voor een knapperig effect op tafel.
Variatietip:
Vervang de citroen door 1 sinaasappel en voeg 1 sinaasappel in partjes toe
met de noedels.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Mie
Land van herkomst
Oosters