Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Five spice garnalen met citroenrijst
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
150
g
basmati rijst
▢
1
citroen
▢
1½
eetlepel
Conimex Wok Marinade
▢
Wok Olie
▢
250
g
gepelde grote rauwe garnalen
▢
300
g
Chinese wokgroenten
▢
6
eetlepels
Conimex Woksaus Chinese Five Spice
Instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Was en rasp citroenschil en pers ½ citroen uit.
Meng het citroensap met de wok marinade, 1 eetlepel olie en de garnalen.
Verhit een wok.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de groenten 3 minuten.
Voeg de garnalen toe en roerbak ze 4 minuten mee.
Voeg 5 eetlepels van de woksaus toe en roerbak nog 1 minuut.
Verhit een andere wok of hapjespan.
Voeg een scheutje olie toe en wok de rijst met de geraspte citroenschil 1 minuut.
Voeg de rest van de woksaus toe en wok nog 1 minuut.
Verdeel de rijst over de borden en schep het garnalen-groentemengsel ernaast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rijst
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Oosters